Exercitii de baza pentru muschii coapselor - cvadriceps

Semigenuflexiuni cu bara pe spate. Din stand cu haltera pe spate tinuta cu mainile se executa semigenuflexiuni. Coborarea se efectueaza pana ce coapsele sunt paralele cu solul si revenire. Pentru a executa corect miscarea se poate folosii o banca si coborarea se face pana ce fesierii ating banca si revenire. Dezvolta croitorul, dreptul femural, marele fesier, semitendinosul, semimembranosul. Pe tot parcursul miscarii trunchiul trebuie sa ramana drept, iar genunchii sa coboare si sa urce pe aceeasi axa (evitati apropierea lor in momentul ridicarii). Este foarte importanta folosirea centurii de culturism la acest exercitiu pentru a evita posibilele accidentari.


Genuflexiuni cu bara pe spate. Din stand cu haltera pe spate tinuta cu mainile se executa genuflexiuni adanci. Este exercitiul cel mai intrebuintat pentru dezvoltarea muschilor picioarelor. Dezvolta croitorul, dreptul femural, marele fesier, bicepsul femural, semitendinosul, semimembranosul. Pe tot parcursul miscarii trunchiul trebuie sa ramana drept, iar genunchii sa coboare si sa urce pe aceeasi axa (evitati apropierea lor in momentul ridicarii). Este foarte importanta folosirea centurii de culturism la acest exercitiu pentru a evita posibilele accidentari.


Indoirea si intinderea picioarelor din culcat pe spate la cadrul izometric. Din culcat pe spate se aseaza talpile sub greutatea de la cadrul izometric si se executa intinderea si indoirea picioarelor cu rezistenta. Acest exercitiu menajeaza coloana vertebrala. Exercitiul se poate executa si la presa pentru picioare pe un plan inclinat.



Genuflexiuni in fandare(fandari inainte). Din stand cu haltera pe spate se executa genuflexiuni in foarfeca(ducerea unui picior inainte si a celuilalt inapoi). Exercitiul dezvolta muschii flexori(croitorul, dreptul femural, iliopsoasul), extensorii(marele fesier, bicepsul femural, adductorul mare, semitendinosul, semimembranosul) si muschii articulatiei coxo-femurale. La acest exercitiu nu este necesara folosirea unei greutati foarte mari.


Ridicarea piciorului cu haltera pe genunchi. Din stand se executa ridicarea genunchiului, tinandu-se haltera cu ajutorul manilor pe coapsa. Dezvolta muschii flexori ai articulatiei coxo-femurale (soldului).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home