Exercitii de baza pentru muschiul triceps brahial

Extensia bratelor cu bara din culcat. Din culcat dorsal pe o banca, cu capul in afara suprafetei de sprijin, se apuca bara cu amandoua mainile in pronatie si se executa extensia bratelor. Exercitiul dezvolta in special tricepsul brahial si extensorii antebratului.


Intinderea  bratelor din sprijin la paralele sau flotari la paralele. Din sprijin la paralele se executa flexia si extensia bratelor. Se dezvolta tricepsul, rotundul mic, rotundul mare. Pentru ca exercitiul sa devina mai eficient se poate lucra cu ingreuieri(se poate lega o greutate de corp). Pe tot parcursul miscarii genunchii sunt indoiti iar corpul este putin aplecat.



Extensia bratelor din sezand cu gantere. Din sezand pe o banca se apuca doua greutati si se ridica bratele in sus indoindu-se apoi bratele la maximum, dupa care se executa intinderea bratelor in sus. Exercitiul se poate executa simultan dar si alternativ.


 Extensia bratelor din stand cu bara. Din stand cu bratele intinse in sus, mainile apuca bara in pronatie(palmele privesc in fata), se executa flexia si apoi extensia antebratelor. Priza pe bara este la nivelul umerilor sau mai mica. Nu se permite indoirea trunchiului pe tot parcursul efectuarii exercitiului.


Extensia bratului din sezand. Din sezand pe o banca se apuca o gantera cu mana dreapta si mana stanga sprijinita pe sold. Se executa intinderea bratului in sus si revenire.


Extensia bratelor din stand aplecat. Din stand aplecat cu trunchiul la 90 grade tinand in maini cate o gantera, se executa extensia bratelor inapoi alternativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home