Celulita

Inainte de a descrie pe larg problema celulitei, as vrea sa ma opresc asupra unei sintagme in care exista tot mai mult adevar: ''suntem ceea ce mancam'', alimentatia necorespunzatoare fiind una dintre cauzele aparitiei celulitei. Celulita este o afectiune frecventa ca urmare a eliminarii defectuoase a toxinelor din unele parti ale organismului, ceea ce determina ingrosarea tesutului conjunctiv, depozitarea toxinelor si incetinirea circulatiei sangvine. Vasele limfatice se dilata iar toxinele se acumuleaza. Celulita apare ca o afectiune independenta sau ca o complicatie a  altor boli.  

Cauzele aparitiei - de ordin digestiv, tulburari in functia intestinala care pot determina o autointoxicatie datorita supraincarcarii cu grasimi, glicogen, sare si apa; cea de-a doua cauza este datorita tulburarilor glandelor endocrine, dezechilibrul hormonal ovarian explica predilectia acestei boli la femei si in fine a treia cauza, datorita tulburarilor sistemului nervos(soc emotiv sau afectiv).
Unele tulburari psihice pot avea un aport hotarator in aparitia si mentinerea unor celulite, fara a face abuzuri alimentare.  

Localizare - in jumatatea inferioara a corpului, genunchi, coapse, fese iar in jumatatea superioara a corpului, ceafa, abdomen, solduri. Prinzand o portiune a pielii cu tesut profund intre degetul mare si aratator, facand o miscare de rulare a pielii si apasand, constatam ca pielea a capatat aspectul de coaja de portocala, a devenit matasoasa si lucioasa, semn ca celulita exista deja, indicandu-se de asemenea semne de insuficienta venoasa la membrele inferioare, vergeturi.  

Formele celulitei - celulita superficiala se prezinta sub forma difuza sau nodulara. Forma difuza e ca o aglomerare anormala a tesutului grasos de sub piele, uneori fiind dureroasa la presiune. Apare la cei care au insuficienta musculara, obezi. Forma nodulara se prezinta ca noduri groase subcutanate, tari, sensibile la pipait deci usor decelabila la palpare, si celulita profunda, avand ca semne cresterea volumului, a consistentei, a sensibilitatii si diminuarea mobilitatii pielii. Depunerile anormale de grasime imbibate cu apa si toxine, localizate in regiunea bazinului a coapselor si gambelor, cefei etc. sunt deformari inestetice si mai ales nedorite. Click aici pentru a vedea ce alimente puteti consuma si ce alimente trebuie evitate in problema celulitei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home