Gimnastica remodelanta


Pentru a castiga o silueta noua, a tine o dieta nu este de ajuns. Trebuie sa se depaseasca acel "obicei rau" de a nu face miscare. Lipsa de miscare, in fapt, este unul din motivele care au condus la o acumulare de tesut adipos (grasime) care de multe ori ajunge sa fie amplasata mai mult in partea inferioara a corpului. Dimpotriva, miscarea stimuleaza metabolismul corpului (tuturor proceselor care permit asimilarea de produse alimentare si transformarea lor in energie), ajutand la arderea mai multor calorii pentru a beneficia de linie(silueta). Nu trebuie uitat ca miscarea asigura tonicitatea musculaturii care este esentiala pentru a obtine o linie mai armonioasa.
Atunci cand este momentul pentru a spune "la revedere lenes", trebuie sa se inceapa efectuarea unui program de antrenament ciclic... Ceea ce va propunem noi este un program format din doua grupe de exercitii: primul este specific pentru partea inferioara a corpului (abdomen, solduri, coapse, glutei), iar al doilea, de dezvoltare si tonifiere a partii superioare a corpului (spate, brate, piept, umeri), fundamentala pentru a obtine figura proportionala a corpului. In completare, exercitiile de stretching ajuta la intinderea musculaturii contribuind la armonia figurii corpului.
Cum efectuam exercitiile corect
Exercitiile propuse sunt simple de executat, chiar pentru cine nu e antrenat, si ar trebui sa fie efectuate pentru cel putin 15-30 minute de aproximativ patru ori pe saptamana. Pentru a obtine rezultate intr-un timp mai bun exercitiile se pot efectua si zilnic. Exercitiile de stretching vor trebui executate fie inainte fie dupa terminarea programului de exercitii. In timpul efectuarii exercitiilor este important a respira profund (deci evitati sa va tineti respiratia) pentru a oxigena pe deplin muschii. Miscarea nu trebuie sa fie niciodata fortata ci executata incet. Intre serii e important sa se faca un timp de pauza (max. 1 min), iar intre exercitii de peste un minut pana la trei (momentul in care treceti la efectuarea unui nou exercitiu pentru aceeasi grupa musculara, sau schimbati grupa musculara de lucru). Numarul de repetari pentru fiecare exercitiu variaza in functie de gradul de formare cu caracter personal: cine este incepator poate incepe cu 5 repetari pentru fiecare miscare (in cazul in care exercitiile vin executate la stanga si dreapta se calculeaza 5 repetari pentru fiecare parte). Numarul repetarilor poate fi crescut progresiv daca exercitiul devine simplu de executat. Pentru a vedea programul propus de noi pentru remodelare corporala dati click aici.


4 comentarii:

Raluca spunea...

Buna ziua! Am o intrebare daca ma puteti ajuta: sunt supraponderala,am inceput sa merg la sala sa fac sport(fitness, aerobic),dar nu reusesc sa slabesc cu toate ca fac efort si transpir la fiecare antrenament..ce trebuie sa fac?

sportsanatate spunea...

Buna Raluca, as vrea sa o luam cu inceputul si sa te indemn sa-ti faci analizele "clasice" de sange si cele ale hormonilor tiroidieni;daca nu sunt probleme de sanatate, inseamna ca trebuie sa ai grija la dozarea efortului si la alimentatie. Normal, pentru a da jos tesutul adipos(grasime)ar trebui ca efortul depus de tine zilnic sa depaseasca valoarea calorica a alimentelor consumate zilnic. Cu alte cuvinte, pentru a slabi trebuie sa mananci mai putin decat consumi energie zilnica. Acest lucru il vei putea obtine in timp cu un program de ex fizice bine stabilit(cel mai bine e sa apelezi la un instructor specializat de la sala). E important sa sti ca rezultatele nu vor veni peste noapte, ele vor veni in timp cu multa munca si seriozitate. A slabi va fi intotdauna mult mai greu decat a te ingrasa.. Eu zic sa nu disperi, sa ai rabdare si rezulatetele nu vor intarzia sa apara. Legat de transpiratie, acesta nu este neaparat un semn ca vei slabi! Sunt oameni care fac efort si transpira foarte putin; asta nu inseamna ca ei nu vor da jos kilogramele nedorite. In plus, prin transpiratie se elimina minerale, toxine si alte substante, in nici intr-un caz grasimea!
Iti doresc mult succes si pentru orice nelamurire astept sa postezi aici!

Raluca spunea...

Analizele nu le-am facut desi stiam tot timpul ca trebuie sa le fac dar cu ocazia asta ma voi duce sa le fac. Multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa tin cont de ele!

sportsanatate spunea...

Cu placere! Mai multe despre cum poti sa slabesti corect poti vedea pe site-ul nostru in rubrica din meniu DIETA/SLABIREA..

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home