Importanta masajului

Masajul este o veche forma de sanatate, de vindecare, folosit de mii de ani, care acorda alinare durerilor, reda spiritul, aduce confortul, mareste energia si intinereste musculatura. In termeni medicali, masajul este o prelucrare metodica a partilor moi ale organismului, prin actiuni manuale sau mecanice in scop fiziologic sau curativo-profilactic. Este o experienta relaxanta atat pentru cel care executa masajul cat si pentru cel care ''primeste''. Masajul foloseste atingeri care aduc schimbari fizice, emotionale si produce sensibilitate in minte si corp.   
Actiunea masajului asupra corpului creaza numeroase efecte: o buna circulatie a sangelui; stimuleaza si reface activitatea musculara; relaxeaza si stimuleaza intregul organism; diminueaza incordarea nervoasa; creaza un efect linistitor asupra organismului; combate oboseala; scade durerile si contracturile musculare; refacerea rapida a energiei organismului.
Semnele de stres - Organismul nostru este afectat direct de stres, simtit de noi toti in fiecare zi a vietii. Reactia musculaturii este de a se ''strange'' iar respiratia este redusa in aceste conditii. Definitia stresului: totalitatea modificarilor nespecifice ce apar ca urmare a unor solicitari mici de lunga durata sau puternice si de scurta durata. Controlul stresului - stresul este inevitabil in toata viata noastra fiind un principal daunator, avand un efect secundar fizic si emotional. 
Sa marcam semnele de tensiune din corpul nostru, care apar atunci cand: 1) gatul are o tendinta de inclinatie iar din aceasta cauza capul este impins inainte. Pozitia corecta, in acest caz gatul ar trebui sa fie pe aceeasi linie cu coloana vertebrala; 2) tensiunea umerilor, omoplatilor cauzeaza, ei devenind rotunzi in loc sa fie lati si relaxati; 3) coloana vertebrala este rigida si blocata, iar ea trebuie sa fie relaxata si extinsa mai mult; 4) falcile si fata sunt stranse si tensionate.., ele trebuie sa fie eliberate si suple; 5) pieptul este presat si comprimat.., el trebuie sa fie desfacut si lat; 6) tensiunea in abdomen cauzeaza daca abdomenul este blocat.., el trebuie sa ''cada'' putin sub partea superioara a corpului; 7) genunchii sunt tepeni si blocati inapoi..,ei trebuie sa fie eliberati si flexibili...  
Nu se efectueaza masaj cand temperatura corpului este crescuta, instalandu-se febra mare; cand pielea prezinta umflaturi, inflamatii, sau mari julituri, vanatai; cand exista o rana recenta, varice; in cazul durerilor de spate acute, intepatoare, ascutite, vanatai; cand avem de a face cu probleme cardeovasculare, boli de inima, epilepsii, sida sau boli psihice; in cazul femeilor gravide. Concluzionand, in sociatetea moderna oamenii traiesc intr-un stres continuu si o continua lipsa de timp, multe persoane avand o munca sedentara, de birou care ii obliga sa stea timp indelungat nemiscati, de aceea masajul este considerat o adevarata mina de aur pe care incet, incet, ar trebui sa o descoperim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home