Ciclismul

Pentru a va mentine in forma, pentru a va imbunatatii conditia aerobica si pentru a prevenii atacurile de cord, una dintre cele mai bune variante este de a face ciclism.
Ciclismul este foarte eficient in dezvoltarea sistemului cardiovascular si respirator. Totusi pentru a obtine aceste rezultate inseamna sa pedalati in medie cu 15-20 km/ora, pentru a obtine acest efect aerob. Pe langa dezvoltarea sistemului cardiovascular ciclismul dezvolta si musculatura picioarelor(cvadriceps, gemenii, bicepsul femural, fesierii). Este eficient in a intarii extensorii genunchiului iar atunci cand corpul este aplecat se vor dezvolta extensorii de la incheietura bazinului(gluteii, bicepsul femural superior). Aceste doua seturi de muschi sunt foarte implicate in ciclism. Dezvoltarea musculara este mult mai vizibila in stagiul timpuriu de ciclist si de asemenea cand ridicati viteza. Daca mentineti o viteza constanta la fiecare cursa, va veti mentine aceeasi musculatura pe care v-ati dezvoltat-o. Cand veti pedala pentru o perioada extinsa de timp cu o rata lejera, va veti mentine forta, musculatura, si sistemul cardiovascular si respirator. Conducerea bicicletei are prea putin efect asupra partii superioare a corpului(partea superioara a corpului ramane imobila si nu depune efort in timpul cursei).
Bicicleta este un foarte bun "aparat" pentru dezvoltarea unei conditii fizice optime, si un excelent "arzator" pentru grasimi. Se poate utiliza pentru a creste sau a mentine nivelul conditiei fizice(fitness). Daca doriti o crestere a masei musculare bicicleta nu va va ajuta deoarece efortul este de tip aerob, iar in cazul cresterii masei musculare este nevoie de un efort de tip anaerob. Se pot totusi combina aceste doua tipuri de efort in cazul sportivilor care doresc si o reliefare a musculaturii prin antrenamentul aerobic. Ciclismul constituie un mijloc de relaxare de care va puteti bucura atunci cand sunteti in aer liber  inconjurati de natura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home