Notiuni de nutritie in problema celulitei

Se poate tine un regim repetat o data pe luna pentru a tine sub control problema celulitei.
Este importanta reducerea consumului de grasimi si zaharuri si inlocuirea lor cu fructe si verdeturi care sunt bogate in fibre, vitamine, minerale cum este potasiul care ajuta la eliminarea apei din tesuturi. Bananele contin potasiu pe langa alte minerale si vitamine(100g de banane =100 calorii). Sunt bune proteinele derivate de carne alba si lactatele slabe care dau un bun aport de energie fara a incarca organismul. Un lucru important este reducerea consumului de sare si piper care favorizeaza retinerea de lichide in organism si dezvolta si mai mult problema celulitei. In timpul dietei este de preferat sa se bea max.1 litru de apa/zi (celalalt necesar de apa este luat din unele alimente care ele insele contin apa: lapte, iaurt, legume, fructe, etc). Se mai poate consuma ceai, cafea, suc de lamaie dar fara zahar.


Ce alimente se pot consuma:
· Carne alba si peste slab preparat simplu(grill,fiert,cuptor)
· Paste si orez integral
· Legume
· Iaurt si lapte
· Oua(nu mai mult de 2 galbenuse pe sapt)
· Verdeturi
· Fructe
· Ulei de masline
· Apa si sucuri de fructe fara zahar
· Ceai fara zahar

Ce trebuie evitat:
· Carnea si pestele gras
· Branza grasa
· Painea
· Dulciurile
· Sucurile cu zahar
· Alcoolul
Dar pentru a avea o silueta noua, a tine o dieta nu este destul. Exercitiile fizice specifice de gimnastica remodelanta strict localizate sunt foarte importante in problema celulitei pentru ca stimuleaza metabolismul ajutand la arderea caloriilor in plus. Nu trebuie sa uitam ca miscarea ne garanteaza tonicitatea musculaturii pentru a obtine o linie a corpului mai armonioasa. Pe langa exercitiile din gimnastica remodelanta, puteti vedea  aici un program de exercitii  fizice specifice contra celulitei, pe care le puteti efectua si acasa.
Dusurile alternative cu apa calda si rece, facute de mai multe ori (doar pe zonele care prezinta celulita) permit a efectua un fel de gimnastica vasculara (vasale de sange se dilata si se contracta) care stimuleaza intr-o maniera eficace circulatia sangelui.

1 comentarii:

dieta anticelulitica spunea...

Foarte bun si educativ acest articol!Important e ca oamenii care se confrunta cu aceasta boala sa ia atitudine!Atunci jumatate de probleme sunt rezolvate!

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home