Exercitii de baza pentru muschii gambelor

Ridicarea pe varfuri din sezand. Din sezand se aseaza haltera pe genunchi, apoi se efectueaza ridicarea pe varfuri. Exercitiul dezvolta muschiul triceps sural. Se poate efectua si pe aparatul pentru gambe, in acest caz nu mai este necesara folosirea halterei pe genunchi.

Ridicari pe varfuri din stand la cadru. Din stand cu fata la aparatul de gambe cu cadrul pe umeri se executa ridicari pe varfuri. Se dezvolta tricepsul sural (gemenii), solearul, tibialul posterior, anterior, extensorii degetelor.


Ridicari pe varfuri din stand. Din stand cu haltera pe umeri se executa ridicari pe varfuri. Se dezvolta tricepsul sural (gemenii), solearul, tibialul posterior, anterior, extensorii degetelor.


Ridicarea pe varful unui picior. Din stand cu o gantera in mana stanga si cu mana dreapta sprijinita se executa ridicarea pe varfuri a piciorului stang si revenire. Se repeta si pe cealalta parte. 



Ridicari pe varfuri. Din stand cu trunchiul aplecat inainte, cu sprijin pe brate pe o banca, un partener in calare pe spatele executantului care efectueaza ridicarea si revenirea pe varfuri. Exercitiul dezvolta tricepsul sural.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home