Canotajul - vaslitul

Exista urmatoarele forme de canotaj: popular si academic (cu am barcatiuni speciale, usoare, inguste, lungi si caiac-canoe).
Canotajul dezvolta viteza miscarilor, forta si rezistenta aparatului locomotor, si capacitatea de a coordona cu precizie activitatea acestuia cu miscarile respiratorii. In canotajul popular lucreaza mai ales muschii spatelui, abdomenului, centurii scapulare si mainilor. Astfel, ocupandu-ne cu canotajul nu dezvoltam nu numai musculatura, ci ne imbunatatim activitatea organelor respiratorii, inimii si vaselor.
In canotajul popular lucreaza mai ales muschii spatelui, abdomenului, centurii scapulare si mainilor, pe cand in canotajul academic lucreaza si muschii picioarelor datorita pozitiei sezand mobile. In timpul miscarilor vaslelor, incordarea si relaxarea unor muschi simetrici alterneaza rapid. Este important ca dupa fiecare vaslit muschii sa se relaxeze rapid si complet, odihnindu-se inaintea unui nou vaslit.
Oamenilor in varsta nu li se recomanda sa se ocupe cu canotajul ca sport, dar le este util sa vasleasca in timpul plimbarilor lor. Miscarile ritmice de vaslit, indiferent de tempoul folosit, corespunzator puterilor, asociate cu sederea in aer curat, pe un rau sau lac pitoresc, au o influenta favorabila asupra organismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home